Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

  

BoerenSolex Arrangementen

Al onze tochten en arrangementen volgen in grote lijnen dezelfde route en starten en eindigen op onze boerderij in Herpen

1. Solextocht met pauzestop bij  Speciaal Bierbrouwerij Oijen

Op een sfeervolle locatie in het zicht van de Maas ligt aan de Oijense Bovendijk, Speciaal bierbrouwerij Oijen. Hier, precies op de grens van de kerkdorpen Oijen en Macharen treft u in een voormalige koeienstal de oude ambachtelijke brouwerij. Bij aankomst kunnen jullie op eigen gelegenheid een kijkje nemen in de oude Brouwerij waar nu gedistilleerd wordt.

Het is heerlijk toeven op deze locatie, eventuele, hapjes, drankjes en natuurlijk een lekker Oijens biertje kunnen jullie hier zelf bestellen.

(Let op! consumpties/uitleg is hierbij niet inbegrepen, de solex is langer onderweg en ze proberen een plekje voor jullie vrij te houden)

Kijkje Stokerij

Het gezelschap wordt ontvangen in ons Brouwlokaal. Van achter glas krijg je een kijkje in de Stokerij terwijl er met passie wordt verteld over het ontstaan van ons bedrijf en alles wat onze producten zo uniek maakt. Inclusief 1 borrel 

2. Solex Fotopuzzeltocht

Naast de eerder beschreven Boerensolextocht over de Maasdijk in Brabant en Gelderland  hebben wij langs deze route met succes een fotopuzzeltocht geïntroduceerd.  Het leuke van dit arrangement is dat je naast onze dijkroute ook nog de mooie dorpjes en stadjes aan de route bezoekt om de antwoorden te vinden op de vragen. Deze tocht kan voor een hele dag (8 uur)  of een halve dag (4,5 uur) geboekt worden en sluiten we af met een drankje en een prijsje.

 

  

3. Solex en Handboogschieten bij Riverside in Appeltern

Er wordt geschoten met echte wedstrijdbogen en –pijlen. Uiteraard onder deskundige leiding.
Er kan met meerdere personen tegelijkertijd geschoten worden.
Sfeervolle locatie, ook voor een gezellig hapje en drankje erbij!

4. Solextocht met High tea of Taart in Appeltern

Halverwege de solex tocht afstappen voor een heerlijke  High Tea of Taart bij ” Theetuin Appeltern” www.theetuinappeltern.nl In de theetuin tussen de rozenstuiken en fruitbomen, de sfeervolle theeschuur met houtkachel en heaters of binnen in de gezellige B&B.

Thee en koffie gaan onherroepelijk samen in deze landelijke omgeving met een van de vele home-baked lekkernijen van uitbaatster Marsha Krijnen. Geheel naar Engelse traditie gepaard gaan met scones, sandwiches en soep. Alles naar traditioneel recept. Een vleugje Engeland in het hart van Maas en Waal.


OF:
Solex & Taart (heerlijk zelfgemaakt)
Solex & Brood met Dippers (Lekker voor bij de Borrel)
Solex & Tosti (Ook als lunch, keuze uit ham/kaas, mozarella/tomaat/pesto of brie/honing/walnoot
(*koffie/thee of drankje inbegrepen)

5. Solextocht en een bezoek aan de tuinen van Appeltern

De Tuinen van Appeltern is het grootste tuinideeënpark van Europa! Met dit arrangement hebt u halverwege de solextocht 2½ uur de tijd om te genieten van de ruim 190 modeltuinen met een plantenmarkt, gezellige terrassen en restaurants. Rust, ruimte en wonderschone natuur zijn de belangrijkste peilers van Appeltern. De Tuinen zijn geen dag hetzelfde. De duizenden planten blijven elk jaargetijde opnieuw verrassen. De rijke geuren en kleuren prikkelen uw geest en zintuigen.  De wereld van De tuinen van Appeltern geeft u op voorhand een goed gevoel.

6. Solextocht met Bezoek aan:
*Stoomgemaal De Tuut

Het gerestaureerde stoomgemaal De Tuut te Appeltern is een ‘landmark’ in het rivierenlandschap van Maas en Waal. De slanke, herbouwde schoorsteen is al van  verre zichtbaar. Het gemaal met zijn uitwateringssluizen, de kolenloods, de machinisten-woningen en het nabijheid gelegen moderne elektrische gemaal Bloemers vormt ook architectonisch een zeer interessant geheel. Het bezichtigen van het gemaal is alleen mogelijk onder leiding van een gids. Gedurende de rondleiding krijgt u dan niet alleen het hele gemaal en de installaties te zien, maar wordt u ook het een en ander verteld over de historie, de rol van het gemaal in de waterhuishouding en de toegepaste techniek met betrekking tot stoomaandrijving en bemalingspompen. In het gezellige stoomcafé kunnen jullie een drankje met hartig koekjes /nootjes nuttigen. Na dit bezoek kunnen jullie weer de solextocht vervolgen.

Stoomgemaal De Tuut www.de-tuut.nl

*“Het Paddenstoelenhuis”

Op een bijzondere locatie halverwege de tocht stoppen jullie in Berghem voor een rondleiding bij Het Paddenstoelenhuis.
Paddenstoelen zijn geweldig! Dat vinden René en Marja van Het Paddenstoelenhuis. U bent met uw gezelschap tijdens de solextocht dan ook van harte welkom voor een rondleiding op hun Paddenstoelenkwekerij. Daar ziet u met eigen ogen hoe de paddenstoelen groeien. Daarna wordt u gastvrij ontvangen in het Paddenstoelenhuis. Daar mag u dat ook proeven, want onder het genot van een drankje mag u aanschuiven voor een kleine ‘Paddenstoelenproeverij’. De recepten van Het Paddenstoelenhuis krijgt u natuurlijk mee naar huis.

Het Paddenstoelenhuis www.hetpaddenstoelenhuis.nl

De kwekerij www.vande-vorle.nl 

*Wijngaard De Kleine Heerlijkheid

Op deze unieke locatie halverwege de tocht stoppen jullie in Horssen voor een rondleiding in de wijngaard van familie Fransen waar u alles wordt verteld over wijnbouw en escargotteelt in Nederland. In de fantastische binnenruimte of op het mooie buitenterras midden tussen de druivenranken kunt u genieten van de wijnen of druivensappen. Na afloop kunt u natuurlijk diverse lekkernijen kopen om thuis na te genieten van dit heerlijke uitstapje.

Wijngaard De Kleine Heerlijkheid www.kleineheerlijkheid.nl

 

 

7. Solextocht met Picknick, Lunch of Kookworkshop Nieuw!

Voor, tijdens of na de Solexrit, gezellig samen kokkerellen

Bij Jeanine Cuisine.nl 

8. Solextocht met Teambuilding, Bamboe bouwen of Low-rope parcours

Onderweg wordt voor enige teambuilding activiteiten een stop gemaakt op de locatie van Riverside Outdoor & Events te Appeltern. Bij alle opdrachten strijden steeds twee teams tegen elkaar. Bij grotere groepen worden verschillende teamopdrachten gelijktijdig uitgevoerd zodat gelijktijdig veel mensen actief kunnen zijn. Op de site van www.riverside-outdoor.nl zijn enkele voorbeelden van teamopdrachten als ‘Wandelend A’, ‘Rol op Rol af’ ‘Vliegend Tapijt’ en ‘Boomstamlopen’ beschreven. In overleg kunt u zelf uw teambuilding activiteiten samenstellen.


Nieuw ! is het Low-rope parcours (uitdagend klimmen op 0,5 meter hoogte)

9. Solextocht met onderweg een stadswandeling met gids door Megen

Megen was de 'Hoofdstad' van het graafschap Megen en werd als Meginum voor het eerst genoemd in 721. Het stadje heeft nog steeds een sfeervolle kern met veel monumentale woningen en historische gebouwen. Samen met een gids wandelend over het straatwerk van keinderkupkes kom je langs de gevangen toren, Acropolis het klein seminarie van de paters, het klooster
van de paters Franciscanen. Wat dacht je van het kapelletje van het Heilig Bruurke van Megen en het klooster van de Clarissen wat gebouwd is op de fundamenten van het verwoeste voormalige kasteel van de graven van Megen. Na de stadswandeling krijgt u in Restaurant “Op de Poort” een kopje koffie of thee met verse appeltaart aangeboden voordat de Solextocht weer wordt vervolgd.

10. Solextocht met BBQ, Buffet of Pizza's bakken (inclusief consumpties) na afloop

In onze sfeervolle ontvangstruimte kunt u na afloop van de Solextocht 2uur genieten van een heerlijke BBQ, Buffet of Pizza's bakken inclusief consumpties.
Zie hiervoor deze link.
De ontvangstruimte is exclusief voor de groep beschikbaar.

 

 

 

11. Solextocht + Frietwagen met Oerpakket (inclusief consumpties)

In onze sfeervolle ontvangstruimte kunt u na afloop van de solexotocht 1½ uur gebruik maken van de Frietwagen met Oerpakket inclusief consumpties.

Zie hiervoor deze link.
De ontvangstruimte is exclusief voor de groep beschikbaar.

 

Kortom, alle ingrediënten zijn aanwezig om er een geslaagde happening van te maken.

Ook in de directe omgeving van Herpen welke zich uitstrekt van de Maas tot de bossen van Herperduin zijn meer dan voldoende mogelijkheden voor recreatie om indien gewenst het programma verder aan te vullen.

 

Bij aankomst op onze boerderij in Herpen krijgt de groep, vooraf aan de huurtijd, een korte instructie met een proefrit op ons eigen erf aangeboden. Nadat de groep in onze gezellige ontvangstruimte, onder het genot van koffie met wat lekkers, uitleg
heeft gehad over de te rijden route gaat de tocht van start. Wij vragen u dan ook om zeker een half uur voor aanvang aanwezig te zijn.

 

In samenwerking met Restaurant “Op de Poort” in het oude stadje Megen, Herberg ’t Mun, Riverside, Theetuin Appeltern, De Oude Pastorie in Macharen en Bierbrouwerij Oijen, allemaal gelegen halfweg onze dijkroute, kunnen wij u onze arrangementen aanbieden. De arrangementen zijn op de locaties eenvoudig uit te breiden met een lunchpakket of een complete lunch met luxe broodjes, koffie en thee.